خیابان ستارخان - روبروی ولیعصر - ساختمان خضرا - طبقه ۳ - واحد ۳۵
۱۳۷۶ ۳۶۲۷ ۷۱ ۹۸+
info@shamimdanesh.com

شمیم دانش آفرینان پارس

ارائه خدمات اعزام دانشجو به خارج از کشور

آلمان (زمینه فعالیت مؤسسه همکار)

آلمان که نام رسمی آن جمهوری فدرال آلمان است در قاره اروپاواقع شده و از شمال با دریای شمال، دانمارک و دریای بالتیک، از شرق با لهستان و جمهوری چک، از جنوب با اتریش و سوییس و از غرب با فرانسه، بلژیک، لوکزامبورگ و هلند هم ‌مرز است.

پذیرش مقاطع مختلف تحصیلی
تحصیل در مقطع کارشناسی
طول دوره تحصیل 6 الی 8 ترم
زبان تحصیل آلمانی-انگلیسی
مدرک مورد نیاز زبان آلمانی TestDaf-DSH و در صورت تحصیل به زبان انگلیسی TOEFL-IELTS
هزینه تحصیل رایگان-در غیر این صورت تا 500 یورو شهریه هر ترم به علاوه 200 تا 500 یورو هزینه خدمات دانشجویی در هر ترم
امکان اخذ بورسیه خیر
زمان شروع ترم تحصیلی بستگی به دانشگاه دارد (Summer Semester oder Winter Semester )
بیمه ماهانه 80 یورو-اجباری
مدرک مورد نیاز به لیست مدارک مراجعه شود
حداقل معدل متغیر بستگی به دانشگاه دارد
هزینه زندگی بصورت میانگین 800-600 یورو ماهیانه
امکان کار دانشجویی بله
 
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
طول دوره تحصیل 3 الی 4 ترم
زبان تحصیل آلمانی-انگلیسی
مدرک مورد نیاز زبان آلمانی / زبان انگلیسی TestDaf-DSH و در صورت تحصیل به زبان انگلیسی TOEFL-IELTS
هزینه تحصیل بستگی به دانشگاه دارد
امکان اخذ بورسیه بله
زمان شروع ترم تحصیلی بستگی به دانشگاه دارد (Summer Semester oder Winter Semester )
بیمه ماهانه 80 یورو-اجباری
مدرک مورد نیاز به لیست مدارک مراجعه شود
حداقل معدل متغیر بستگی به دانشگاه دارد
هزینه زندگی بصورت میانگین 800-600 یورو ماهیانه
امکان کار دانشجویی بله
 
تحصیل در مقطع دکترا
طول دوره تحصیل بستگی به دوره ی تحقیقاتی دارد.
زبان تحصیل آلمانی-انگلیسی
مدرک مورد نیاز زبان آلمانی / زبان انگلیسی TestDaf-DSH و در صورت تحصیل به زبان انگلیسی TOEFL-IELTS
هزینه تحصیل رایگان
امکان اخذ بورسیه بله
بیمه ماهانه 80 یورو-اجباری، در صورت بیش از 30 سال داشتن 160 یورو
مدرک مورد نیاز باید با استاد راهنمای مربوطه مکاتبه شود.
حداقل معدل شرایط با مشاور چک شود
نیاز به داشتن مقاله ISI بستگی دارد به اینکه استاد راهنما چه سوابقی مد نظر داشته باشد.
هزینه زندگی بصورت میانگین 800-600 یورو ماهیانه
امکان کار دانشجویی بله

اطلاعات عمومی درباره آلمان:
آلمان که نام رسمی آن جمهوری فدرال آلمان است در قاره اروپاواقع شده و از شمال با دریای شمال، دانمارک و دریای بالتیک، از شرق با لهستان و جمهوری چک، از جنوب با اتریش و سوییس و از غرب با فرانسه، بلژیک، لوکزامبورگ و هلند هم ‌مرز است.
مساحت آن ۳۴۹٬۲۲۳ کیلومتر مربع است و با ۸۲ میلیون نفر پر جمعیت‌ترین کشور اروپا است. آلمان دارای نظام سیاسی جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی بوده و دارای ۱۶ ایالت است. این ایالت‌ها می‌توانند در برخی مسائل مستقل عمل کنند. آلمان هنگام جنگ فرانسه و پروسدر سال ۱۸۷۱به عنوان یک ملت-دولت متحد شد. آلمان هم اکنون یکی از صنعتی‌ترین کشورهای جهان است و به عنوان ثروتمندترین عضو اتحادیه اروپا موتور اقتصادی حوزه پولی یورو محسوب می‌شود.
جمهوری فدرال آلمان یکی ازاعضای سازمان ملل متحد،ناتو،کشورهای گروه هشت و گروه پنج بوده و از بنیانگذاران اتحادیه اروپا است.

 

 

اطلاعات عمومی درباره آلمان:
آلمان که نام رسمی آن جمهوری فدرال آلمان است در قاره اروپاواقع شده و از شمال با دریای شمال، دانمارکو دریای بالتیک، از شرق با لهستان و جمهوری چک، از جنوب با اتریش و سوییس و از غرب با فرانسه، بلژیک، لوکزامبورگ و هلند هم ‌مرز است.
مساحت آن ۳۴۹٬۲۲۳ کیلومتر مربع است و با ۸۲ میلیون نفر پر جمعیت‌ترین کشور اروپا است. آلمان دارای نظام سیاسی جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی بوده و دارای ۱۶ ایالت است. این ایالت‌ها می‌توانند در برخی مسائل مستقل عمل کنند. آلمان هنگام جنگ فرانسه و پروسدر سال ۱۸۷۱به عنوان یک ملت-دولت متحد شد. آلمان هم اکنون یکی از صنعتی‌ترین کشورهای جهان است و به عنوان ثروتمندترین عضو اتحادیه اروپاموتور اقتصادی حوزه پولی یورومحسوب می‌شود.
جمهوری فدرال آلمان یکی از اعضای سازمان ملل متحد، ناتو، کشورهای گروه هشت و گروه پنج بوده و از بنیانگذاران اتحادیه اروپا است.
 
نظام سیاسی:
سازماندهی دولتی بر پایه قانون اساسی است. در رأس دولت صدراعظم قرار دارد که نقش وی نمادین است. رئیس حکومت رئیس جمهور است. وی تعیین‌کننده سیاست حکومتی است. اعلامیه جهانی حقوق بشر رکن جدایی‌ناپذیر قانون اساسی آلمان است. ماده ۲۰ قانون اساسی نظام سیاسی، آلمان را با مشخصه‌های دموکراتیک بودن، اجتماعی بودن، مبتنی بر قانون بودن و فدرال بودن معرفی می‌کند.
ایالت‌های آلمان:
آلمان ۱۶ ایالت دارد به قرار زیر:
1. بادن-وورتمبرگ (Baden-Württemberg)
2. بایرن (Bayern)
3. برلین (Berlin)
4. براندنبورگ (Brandenburg)
5. برمن (Bremen)
6. هامبورگ (Hamburg)
7. هسن (Hessen)
8. مکلنبورگ-فورپومرن (Mecklenburg-Vorpommern)
9. نیدرزاکسن (Niedersachsen) (زاکسن سفلی)
10. نوردراین-وستفالن (Nordrhein-Westfalen)
11. راینلاند-فالتز (Rheinland-Pfalz)
12. زارلاند (Saarland)
13. زاکسن (Sachsen)
14. زاکسن-آنهالت (Sachsen-Anhalt)
15. اشلسویگ-هولشتاین (Schleswig-Holstein)
16. تورینگن (Thüringen)
صدر اعظم و وزیران:
حکومت یا به اصطلاحی دیگر کابینه تشکیل شده‌است از صدر اعظم و وزیران. صدراعظم لزوماً عضو مجلس است،  وزیران معمولاً از دل مجلس درمی‌آیند، اما حتماً لازم نیست چنین باشد. صدراعظم در عمل قدرتمندترین مقام سیاسی است اما مقام تشریفاتی آن پس از رئیس جمهور و رئیس بوندس‌تاگ قرار دارد. بوندس‌تاگ صدراعظم را برمی‌گزیند. وی را پیش از انتخابات مجلس فقط می‌توان با "رأی عدم اعتماد سازنده" برانداخت. منظور از سازنده این است که مجلس باید جانشینی برای او داشته باشد و تا زمانی که مشخص نباشد چه کسی به جای او می‌نشیند نمی‌توان او را برکنار کرد.
رئیس جمهور:
رئیس جمهور توسط همایش اتحادیه (Bundesversammlung)، که آن را به فارسی اجلاس فدرال نیز گفته‌اند انتخاب می‌شود. همایش اتحادیه تشکیل شده‌است از کل نمایندگان بوندستاگ بعلاوه، به تعداد همینان،  نمایندگان برگزیدگان مجلس‌های ایالتی. این برگزیدگان لزوماً عضو مجلس ایالتی یا سیاست‌مدار رسمی نیستند، ممکن است مثلاً از چهره‌های فرهنگی و هنری باشند.
اقتصاد:
آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا را داراست و پس ازآمریکاو ژاپن سومین قدرت صنعتی جهان است.از نظر درآمدسرانه رتبه پنجم می‌باشد.رشداقتصادی آلمان در سال ۲۰۰۷ برابر ۲٫۴ بوده‌است.آلمان با صادرات ۱٫۳۳ میلیاردی جزو بزرگترین صادرکنندگان جهان است.سهم هر یک از بخشهای خدمات صنعت و کشاورزی به ترتیب برابر ۷۰٪.۲۹٫۱٪.۰٫۹٪ است. بهبود اقتصادی این کشور پس از جنگ جهانی دوم «معجزه اقتصادی آلمان» خوانده شده‌است.بیشتر تولیدات آلمان تولیدات مهندسی بویژه صنایع الکتریکی، مکانیکی، خودروسازی، مواد شیمیایی، منسوجات، هوافضا، غذایی و وسایل نقلیه‌است. صنایع سنگین و مهندسی در منطقه روهر، شیمیایی در شهرهای کنار رود راین و وسایل نقلیه موتوری در مراکز بزرگ ایالتی مانند اشتوتگارت تمرکز دارد.آلمان همچنین در ساخت و بکارگیری توربینهای بادی واستفاده از انرژی خورشیدی در جهان پیشرو می‌باشد. فرانکفورت یک مرکز مالی مهم و مقر بانک مرکزی اروپاست.
از بین ۵۰۰ شرکت بزرگ دنیا«از لحاظ سرمایه»۳۷تای آنها در آلمان می‌باشد.ده شرکت برتر بترتیب:دایملر.فولکس واگن.آلیانتس«سودده ترین».زیمنس.دویچه بانک«دوم در سوددهی». اآن.دویچه پست .دویچه تله کام.مترو وbasf است.در این میان بیشترین تعداد کارمند برای دویچه پست و بوش است.از برندهای معروف آلمان می‌توان به مرسدس بنز.ب ام و. آدیداس. پورشه. فولکس واگن و نیوآ اشاره کرد.
از آغاز دهه ۱۹۸۰، رشد کلانی در صنایع تکنولوژی پیشرفته روی داده‌است. آلمان بجز ذغال سنگ معادن نسبتاً کوچک سنگ آهن، بوکسیت، سنگ مس، نیکل، قلع، نقره، پتاس و نمک، ذخایر طبیعی نسبتاً کمی دارد و شدیداً به واردات مواد اولیه متکی است.
عرضه نیروی کار با کمبود روبرو بوده‌است و تعداد زیادی «کارگر مهمان» (گاست اربایتر) بویژه از ترکیه و یوگسلاوی سابق به کار گرفته شده‌اند. از ۱۹۹۰ کمبود نیروی کار در غرب کشور با مهاجرت از شرق، جمهوری دموکراتیک آلمان سابق، نیز مواجه شده‌است. تعداد افراد شاغل در صنایع خدماتی نزدیک به دو برابر کارکنان صنعت تولیدی است. بانکداری و امور مالی از منابع مهم درآمد ارزخارجی است، و شهرفرانکفورت یکی از مراکز اصلی امور مالی و تجاری در جهان است. اتحاد دو آلمان در اکتبر 1990 چالش بزرگی را در پیش روی اقتصاد این کشور قرار داد. در گذشته جمهوری دموکراتیک آلمان دارای موفق ترین اقتصاد در بین کشورهای عضو شورای همکاری متقابل کومکون بود، ولی بر حسب میزان و کیفیت تولید محصولات، و سطح زندگی مردم کمتر از آلمان غربی سابق توسعه یافته بود.
انرژی:
آلمان بزرگترین تولید کننده انرژی بادی در جهان است. در سال 2002 میلادی آلمان پنجمین مصرف‌کننده انرژی در جهان بود و دو سوم انرژی اولیه در این کشور وارد می‌شد. در همین سال آلمان بزرگترین مصرف‌کننده الکتریسیته در میان کشورهای اروپایی بود و دولت مردان آلمان تامین نیمی از انرژی‌های مصرفی کشور از انرژی‌های تجدیدپذیر را در دستور کار خود قرار دادند.
زبان آلمانی:
زبان آلمانی جزو گروه بزرگ زبان‌های هند و ژرمنی است و در حوزه زبان‌های ژرمنی قرار می‌گیرد. این زبان با دانمارکی، نروژی و سوئدی، هلندی، فلمی و همچنین انگلیسی هم خانواده‌است. در آغاز قرون وسطی تعداد کثیری زبان‌های نوشتاری محلی وجود داشت. با گسترش ترجمه لوتراز انجیل، به تدریج یک زبان نوشتاری متحد که به طور عمده بر زبان دیوانی زاکس (مایسنر) استوار بود، جای خود را باز کرد.
در آلمان به لهجه‌های گوناگونی صحبت می‌کنند، اغلب از لهجه و تلفظ مردم آلمان می‌توان به منشا محلی آن‌ها پی برد. چنانچه مثلاً یکی از اهالی مگلن‌بورگ و یک بایری هر کدام با لهجه خود با یک‌دیگر سخن بگویند، به سختی یکی سخن دیگری را خواهد فهمید. در ابتدا در سرزمین کنونی آلمان قبایل مختلفی مانند فرانکها، زاکسها، شوابهاو بایری‌هازندگی می‌کردند. امروز این قبایل در هیبت اولیه خود دیگر وجود ندارند ولی سنت‌ها و لهجه‌هایشان در گروه‌های منطقه‌ای به حیات خود ادامه داده ‌است.
امروزه در اتریش، لیختن‌اشتاین، بخش بزرگی از سوییس، تیرول جنوبی (در شمال ایتالیا)، شلزویک شمالی (در دانمارک) و بخش‌هایی از بلژیک و لوکزامبورگ در امتداد مرز آلمان به زبان آلمانی تکلم می‌شود و زبان مادری به حساب می‌آید. هم‌چنین اقلیت‌های آلمانی در لهستان، رومانی، منطقه سودت جمهوری چک و در کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق زبان آلمانی را حفظ کرده‌اند. آلمانی زبان مادری بیش از ۱۰۰ میلیون نفر است. از هر ده کتابی که در جهان منتشر می‌شود، یکی به زبان آلمانی نوشته می‌شود.
 

مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی ( مطابق با لیست اعلامی از طرف سفارت آلمان در ایران )

• دو نسخهء امضا شده فرم تقاضای اقامت که بصورت کامل و خوانا به زبان آلمانی یا انگلیسی پر شده باشد
• گذرنامهء امضاء شده که اعتبار آن حداقل تا سه ماه پس از خاتمه ویزای درخواستی باشد. به همراه کپی از صفحات 2 و 3 و 4
• دو عدد عکس جدید رنگی با زمینه سفید در ابعاد 4*3
• پذیرش یا تاییدیه ثبت نام از یکی از دانشگاه ها یا دانشکده های آلمان ( مراکز آموزش عالی در آلمان) همراه با 2 نسخه کپی
• گواهی مربوط به تامین هزینه تحصیل و زندگی در آلمان و یا گواهی بانکی مبنی بر اینکه مبلغ هشت هزارو چهل یورو در حساب متقاضی موجود می باشد به همراه دو نسخه کپی
• اصل و ترجمه آلمانی مدرک پیش دانشگاهی و دیپلم به همراه ریز نمرات و دو نسخه کپی
• اصل و ترجمه مدارک دانشگاهی به همراه ریز نمرات و دو نسخه کپی
• اصل و ترجمه گواهی سازمان سنجش مبنی برقبولی کنکور سراسری و دو نسخه کپی
• مدرک زبان و دو نسخه کپی
• در صورت موجود بودن، مدارک مربوط به سابقه شغلی و حرفه ای به زبان آلمانی همراه با دو نسخه کپی
• متن کوتاهی به زبان آلمانی یا انگلیسی در مورد هدف از تحصیل در آلمان و دلیلی که باعث شده تا متقاضی آلمان را برای تحصیل انتخاب نماید همراه با یک کپی از آن
• C.V به همراه یک نسخه کپی از آن
• اصل شناسنامه و دو نسخه کپی از آن
 

مدرک زبان

کسی که در آلمان قصد تحصیل را دارد، می بایست زبان آلمانی را فرا گیرد. حتی شرکت کنندگان در دوره های تحصیلی بین المللی نیز بهتر است در کنار تحصیل به فراگیری زبان آلمانی بپردازند، چراکه برای تحصیل در اکثر موارد به دانش زبان آلمانی نیاز پیدا خواهند کرد. از همه اینها مهمتر شاید زندگی در آلمان و امکان ارتباط با آلمانی ها باشد، که با داشتن دانش زبان آلمانی این کار به شکلی بسیار خوب صورت خواهد گرفت. مؤسسات بسیار زیادی در سراسر دنیا هستند که به آموزش زبان آلمانی می پردازند از جمله مؤسسات گوته  .(Goethe) در ایران نیز در حال حاضر موسسه زبان آلمانی وابسته به سفارت آلمان کلاس های زبان آلمانی در همه سطوح و به شکلی منظم ارائه می کنند. برای ارزیابی سطح زبان آلمانی و دریافت مدرک مورد نظر آزمون های گوناکونی برگزار می شوند که داوطلب می تواند در یکی از آنها شرکت کند. افرادی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارند، در برخی دانشگاه ها می بایست حداقل به زبان آلمانی در حد مقدماتی ( B1 ) مسلط باشند. زبان تدریس اما در رشته های بین المللی انگلیسی است. البته بسیاری دیگر از رشته های تحصیلی در دانشگاه های مختلف وجود دارند که دانشجویان برای تحصیل در آنها به دانش زبان آلمانی نیازی ندارند. در این گونه موارد ارائه مدرک معتبر زبان انگلیسی همانند IELTS و TOEFLE الزامیست
زبان انگلیسی
تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا امکان پذیر است. دانشجویان متقاضی می بایست دارای مدرک زبان انگلیسی همچون IELTS و یا TOEFLE باشند. البته برخی از دانشگاه های آلمان علاوه بر زبان انگلیسی مدرک زبان آلمانی در سطح مقدماتی می خواهند. در بسیاری از موارد نیز خود دانشگاه برای دانشجویان قبل از شروع تحصیل و یا در حین تحصیل دوره های آموزش زبان آلمانی برگزار می کنند. به طور کلی در برخی از مقاطع و رشته های تحصیلی در دانشگاه های آلمان تمامی کلاس ها ودروس به زبان انگلیسی تدریس و برگزار می شود. بنابراین یکی از شرایط گرفتن ویزا داشتن مدرک های معتبر زبان انگلیسی همانند IELTS یا TOEFL می باشد. با این وجود اکثر دانشگاه های آلمانی که این رشته های بین المللی را ارایه می دهند از دانشجویان داشتن حداقل دانش زبان آلمانی را نیز به عنوان یکی از شرایط گرفتن پذیرش طلب می کنند. بنابراین داوطلبانی که قصد تحصیل در دانشگا ههای آلمان به زبان انگلیسی و در مقاطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد را دارند، می بایست علاوه بر دانش نسبی زبان آلمانی در برخی از دانشگاه ها، تافل و یا آیلس نیز داشته باشند. تعیین حداقل نمره کل در هر یک از امتحانات نام برده برای موافقت با پذیرش داوطلب، بر عهده دانشگاه است. داوطلبان می توانند از طریق سایت دانشگاه مورد نظر اطلاعات لازم در این ارتباط را کسب کنند. نمره زبان برای مدرک IELTS معمولا از 5/5 به بالا و برای TOEFL بین 80 تا 120 می باشد.
زبان آلمانی
برای ورود به دانشگاههای آلمان، دانستن زبان آلمانی در اکثر موارد الزامی است. سطح معلومات زبان آلمانی و مدارک لازم به هنگام پذیرش، در مورد افرادی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی دارند یا متقاضی تحصیل در مقطع دکترا هستند، متفاوت است.
ارائه این مدرک به معنای تسلط مقدماتی داوطلب به زبان روزمره آلمانی است و ارتباطی با زبان دانشگاهی وی و همچنین مقطع تحصیلی ندارد. در ارتباط با دانشجویان دوره های دکترا هم که پس از موافقت استاد راهنما ، رساله خود را به زبان انگلیسی خواهند نوشت، داشتن این مدرک به هنگام پذیرش الزامی است.
تسلط به زبان آلمانی و ارسال مدارک لازم و مرتبط، از جمله مراحل درخواست پذیرش دانشجویی برای تحصیل در دانشگا ههای آلمان است. سطح معلومات زبان برای متقاضیان تحصیل در آلمان، در مرحله اقدام به پذیرش حداقل ( B1 ) و مدرک لازم برای ارائه به مرکز اونی اسیست ( Uni assist ) با ( Zertifikat Deutsch ) مخفف ( ZD ) است. این مدرک بایستی به همراه سایر مدارک تحصیلی، پس از آنکه به تایید رسمی سفارت آلمان رسید، به مرکز «اونی اسیست » ارسال شود.
زبانِ آموزش در آلمان قاعدتاً آلمانی است. پیش از شروع به تحصیل، دانشجوی خارجی ملزم به قبول شدن در یک امتحان زبان و یا ارائه یک مدرک زبان معادل این امتحان (مانند دوره عالی انستیتو گوته) می باشد. سطح کلاسهای ارائه شده نیز مانند حداقل میزان زبانی مورد نیاز برای ثبت نام دردوره های زبان ازیک دانشگاه به دانشگاه دیگر متفاوت است. اطلاعات دقیق تر در این مورد رااز دانشگاه مربوطه دریافت کنید.
یک امتحان سراسری واستاندارد برای زبان خارجه آلمانی و بر اساس الگوی امریکایی آزمون تافل TOEFL می باشد. TestDaf این امکان را برای خارجی ها مهیا می سازد که در وطن خود امتحان زبان آلمانی را جهت ورود به دانشگاه پشت سر بگذارند. امتحان TestDaf را می توان در مدرسه زبان آلمانی در ایران DSIT انجام داد. اطلاعات مربوط به تاریخ برگزاری امتحانات زبان آلمانی و نمونه ای از سؤالات را می توانید با مراجعه به مؤسسه آموزش زبان آلمانی وابسته به سفارت بدست آورید.
امتحان سراری زبان آلمانی انستیتو گوته ZD به عنوان مدرک پایانی دوره مقدماتی زبان آلمانی، امتحان سراسری دوره متوسطه زبان آلمانی ZMP به عنوان مدرک پایانی دوره متوسطه زبان آلمانی، امتحان سراسری دوره عالی زبان آلمانی ZOP، B1,B2 ,TestDaf برخی از مدارک زبانی هستند که دانشجویان بسته به مقطع و رشته تحصیلی خود در آلمان می بایست قبل از سفر به آلمان در ایران کسب کنند. علاقه مندان می توانند اطلاعات مربوط به تاریخ برگزاری و هزینه امتحان های مختلف در مؤسسه آموزش زبان وابسته به سفارت آلمان را از دفتر مدرسه زبان آلمانی DSIT تهيه نمایند

 

 

مراحل اخذ پذیرش در آلمان

گرفتن پذیرش تحصیلی درآلمان رامی‌توان به چندشیوه انجام داد:
الف- گرفتن پذیرش تحصیلی برای کالج
ب_ گرفتن پذیرش تحصیلی مستقیم دانشگاهی برای دانشجویان مشغول به تحصیل دردانشگاه‌های دولتی
ج_ گرفتن پذیرش تحصیلی مستقیم دانشگاهی برای دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه‌ آزاد

الف- شرایط ومدارک جهت اخذپذیرش برای کالج:

کسانی که دیپلم گرفته ودرکنکورسراسری قبول شده ولی شروع به تحصیل ننموده اند باید کالج Studienkolleg راکه دوره آن یکسال (دوترم 6 ماهه) بوده بگذرانند.
شرایط ومدارک لازم برای گرفتن پذیرش تحصیلی کالج:
1- مدرک دیپلم و ریزنمرات 3 ساله آن ومدرک پیش دانشگاهی وریزنمرات آن (درجمع 12 سال تحصیلی)
2- قبولی درکنکورسراسری وکارنامه مربوطه (کارت سبزقدیم) یاگواهی ازسازمان سنجش کشورمبنی برقبولی درکنکور. (قبولی درکنکوردانشگاه آزادقبول نیست)
3- زندگینامه یا رزومه کامل باسوابق تحصیلی وشغلی اگر موجود باشد
4- یک قطعه عکس رنگی جدید
5- تمام مدارک باید به زبان آلمانی ( و یا در موارد هماهنگ شده با موسسه ترجمه به زبان انگلیسی) ترجمه رسمی شوند و از تمام مدارک اصل فارسی باید فتوکپی نمود و برابر با اصل شده و با ترجمه ‌های رسمی پیوست گردند، درنهایت به تایید سفارت آلمان برسند و مدارک اصل نیزباید ارایه شوند.
6- گواهی دوره زبان آلمانی حداقل دوره B1 یعنی دوره متوسط 1 (میانی)

ب- شرایط ومدارک اخذ پذیرش برای تحصیل مستقیم دانشگاهی

برای داوطلبان شاغل به تحصیل دردانشگاه‌های دولتی درهمان رشته یا رشته مشابه یا شرکت درامتحان تعیین رشته Feststellungsprüfung
دانشجویانی میتوانند مستقیما تحصیل در دانشگاه را شروع کنند که دارای شرایط ومدارک زیر باشند:
دانشجویان دانشگاه دولتی باید قبولی در کنکور سراسری وکارنامه مربوطه ازسازمان سنجش کشور را ارایه نمایند و درضمن حداقل یکسال (دوترم) تحصیل دانشگاهی را با موفقیت پشت سر گذاشته باشدند و با ارائه ریزنمرات.
علاوه برمدارک وشرایط یاد شده درشماره های 1 تا 6 باید مدارک وشرایط زیر را نیز تقدیم نمود:
گواهی دوره (های) زبان آلمانی C1
بعضی رشته‌ها رامی توان به زبان انگلیسی خواند ومدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل ( نمره 5/6 آیلتس یا 85 تافل ) را ارایه داد.

ج- شرایط ومدارک اخذ پذیرش برای تحصیل مستقیم دانشگاهی (برای داوطلبان فارغ التحصیل دانشگاه آزاد درهمان رشته یا رشته مشابه) :

فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد میتوانند مستقیما تحصیل در دانشگاه را شروع کنند که دارای شرایط ومدارک زیر باشند:
دانشجویان دانشگاه آزاد بايد مدرک لیسانس داشته باشند (در اینجا نیاز به ارایه قبولی در کنکور سراسری نمی باشد.) همراه با ریز نمرات ترم‌های تحصیلی
علاوه بر مدارک وشرایط یاد شده در شماره های 1 تا 6 ( بجز قبولی درکنکور ) باید مدارک و شرایط زیر را نیز تقدیم نمود:
گواهی دوره زبان آلمانی
C1 ( درجه عالی )

مزايای ادامه تحصيل در آلمان

1- ارزان بودن شهريه دانشگاهها نسبت به کشورهای انگليسی زبان و اینکه در مقاطع (فوق ليسانس و دکترا) امکان تحصيل به زبان انگليسی وجود دارد و بيش از چهار صد برنامه تحصیلی در دانشگاههای آلمان به زبان انگليسی موجود است.
2- با ویزای دانشجویی اجازه کار دانشجویی به صورت 20 ساعت کار در هفته به دانشجو داده می شودکه دانشجو می تواند در داخل دانشگاه و يا بيرون از دانشگاهها ( معمولا در شهرهای غرب و جنوب به علت وجود کمپانيهای بزرگ و شعبه های زياد آنها کار دانشجويی زیاد پیدا می شود.) و با کار دانشجويی می توان بخشی يا همه هزینه زندگی را پوشش داد (بسته به محل زندگي، رشته شما و کاری که انجام می دهید) . مخارج زندگی بسته به شخص برای دانشجو ماهیانه بين ششصد تا هفتصد يورو می باشد( درآمد کار دانشجويي ساعتی بين هشت تا ده يورو است).
3- شما در آلمان به هيچ وجه به وسيله نقليه شخصی احتياج نداريد، سيستم حمل و نقل شهری خيلی مرتب و فراگير بوده و دانشجويان با خريدن بليط دانشجويی(که ارزانتر از بليط معمولی هست) که بصورت نيم سالی خريداری می شوند می توانید در تمام شهر و منطقه پوشش دهنده بليط با وسيله نقليه عمومی تردد داشته باشید.در شهرهای شمالی اين بليط حتی برای منطقه بزرگتری که يک استان را شامل می شود معتبربوده و دانشجو قادر خواهد بود به شهرهای اطراف مسافرت داشته باشد ( با قطارهای منطقه ای)
4- آلمان کشوری امن،منظم و تمیز است.
5- با ویزای دانشجویی می توان کل کشورهای عضو شنگن و سوئیس را بازدید کرد و نیازی به ويزا برای مسافرت وجود ندارد.
6- ويزای دانشجويی برای طول تحصيل داده می شه و بعد از پايان تحصيل معمولا برای شش ماه تمديد خواهد شد که به دانشجو فرصت برای یافتن کار داده می شود . ويزای دانشجويی آلمان مثل ويزای دانشجويی آمريکا يا کانادا محدوديت نداشته و دانشجو به راحتی می تواند سفر کند چرا که ويزا با خارج شدن از مرز باطل نخواهد شد .
7- فاصله آلمان با ايران زياد نيست و از هامبورگ(شمال) و فرانکفورت( غرب) ايران به تهران پرواز دارد(چهار پنج ساعت طول پرواز) و دانشجو به راحتی می تواند به ایران سفر داشته باشد .

 

مقاطع تحصیلی در آلمان

انواع کالج های تحصیلی در آلمان
موارد زیر از جمله کالج هایی هستند که می توان در آنها شروع به تحصیل کرد:
• کالج برای رشته های پزشکی، زیست شناسی، داروسازی
• کالج برای رشته های ریاضی، علوم طبیعی و فنی
• کالج برای رشته های اقتصاد و علوم اجتماعی
• کالج برای رشته های علوم انسانی و آلمان شناسی
• کالج برای رشته های منحصراً زبان
امتحان کالج دو بار در سال برگزار می شود که معمولاً در پایان هر ترم کالج است. حد اقل در سه رشته امتحان کتبی به عمل می آید. در کلیه رشته ها امکان برگزاری امتحان شفاهی وجود دارد.
در صورت قبول نشدن در امتحان کالج، تنها یک بار و آن هم حداقل بعد از گذشت یک نیم سال، امکان تکرار دوره کالج تحصیلی در همان محل قبلی وجود دارد. چنان چه موفق شوید دوره کالج را پشت سر بگذارید، مدرکی به شما داده می شود که به همراه این مدرک و قبولی کنکور سراسری از ایران این امکان را به شما می دهد که در مجموعه انتخابی خود در رشته مورد نظر پذیرش بگیرید.این مدرک در سراسر المان به رسمیت شناخته می شود.
مقطع کارشناسی
در سا لهای اخیر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی آلمان برابر با سیستم های آموزش عالی به رسمیّت شناخت هشده در سطح بین المللی، اقدام به ارائه ی رشته های بسیاری در مقاطع تحصیلی لیسانس وفوق لیسانس نموده اند. زبان آموزشی در این رشته ها معمولاً انگلیسی و یا آلمانی است. متقاضیان تحصیل در این رشته ها می توانند زبان آلمانی را به صورت پیشرفته به موازات تحصیل بیاموزند. مدرک کارشناسی در رشته های علوم طبیعی و مهندسی B.Sc و در رشته های علوم انسانی و اجتماعی B.A است . پس از کسب مدرک لیسانس می توان وارد مقطع فوق لیسانس شد. مدرک کارشناسی در رشته های علوم طبیعی و مهندسی M.Sc و در رشته های علوم انسانی و اجتماعی M.A است مدرک دریافت شده اعتبار بین المللی داشته. و ادامه تحصیل در مقطع دکترا را میسر می سازد.
مدارک مورد نیاز:
مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
موفقیت در کنکور سراسری واجازه ثبت نام در یکی از دانشگاه های دولتی در ایران
مدرک توانائی زبان آلمانی یا انگلیسی مبتنی بر رشته انتخابی
احتمالاً قبولی در یک امتحان ورودی
دو سال تحصیل در ایران و یا گذراندن یک سال کالج در آلمان
برای ادامه تحصیل علاوه بر شرایط فوق ارائه ریز نمرات واحد های گذرانده در دانشگاه ایران مستلزم است. یک هئیت متخصص در مورد تطبیق این نمرات با سیستم دانشگاهی آلمان تصمیم گیری خواهد کرد.
توجه:
دانشجویان دانشگاه آزاد صرفاً پس ازدریافت مدرک کارشناسی میتوانند برای تحصیل درمقطع Bachelor در خواست اخذ پذیرش کنند.
توجه:
اخذ پذیرش برای دانشجویان مقطع کاردانی امکان پذیر نیست. اما چنانچه دانشجوئی پس از دریافت مدرک کاردانی، مجدداً در کنکور همین رشته شرکت کرده و در مقطع کارشناسی قبول شود، می تواند از آلمان درخواست پذیرش کند.
زمان شروع تحصیل:
شروع ترم تابستانی: 15آوریل (آخرین مهلت درخواست 15ژانویه)
شروع ترم زمستانی: 15اکتبر (آخرین مهلت درخواست 15جولای)
تاریخ شروع ترم برای بسیاری از رشته ها و دانشگاه ها میتواند متفاوت باشد.
لیسانس علوم طبیعی و مهندسی B.Sc .و یا علوم انسانی و اجتماعی .B.A
از ویژگی های این مقاطع تحصیلی موارد زیر می باشد.
- همخوانی با مدارک سیستم های آموزش عالی در سطح بین المللی
- امکان مهمان شدن در دانشگاه های دیگر اروپایی برای یک یا دو نیم سال تحصیلی
- همکار یهای علمی بین دانشگاه های گوناگون که در این مقاطع دانشجو م یپذیرند
- ارزشیابی راندمان تحصیلی دانشجو بر اساس اعطای نمره، مطابق با استانداردهای بین المللی از جمله شرایط لازم برای پذیرش برنامه های Bachelor اجازة ثبت نام در یکی از دانشگاه های دولتی در ایران، ارائه مدرک توانائی زبان ( انگلیسی ویا آلمانی) واحتمالاً قبولی در یک امتحان ورودی و یک سال کالج در آلمان است. مدرک دریافت شده اعتبار بین المللی و قابلیت شرکت در یکی از برنامه های Master دارد.
مقطع کارشناسی ارشد
فوق لیسانس علوم طبیعی و مهندسی M.Sc و یا علوم انسانی و اجتماعی M.A
شرایط لازم برای پذیرش مدرک لیسانس از یکی از دانشگاه های ایران، مدرک توانائی زبان (انگلیسی و یا آلمانی) واحتمالاً قبولی در یک امتحان ورودی می باشند. مدرک دریافت شده اعتبار بین المللی و قابلیت شرکت در یکی از برنامه های دکترا را دارد.
مدارک مورد نیاز:
مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی وریزنمرات
مدرک لیسانس
ترجمه ی ریز نمرات هر 8 ترم دوره ی لیسانس
مدرک توانائی زبان آلمانی یا انگلیسی مبتنی بر رشته انتخابی
احتمالا قبولی در امتحان ورودی
انگیزه نامه
توصیه نامه
زمان شروع تحصیل:
شروع ترم تابستانی: 15آوریل (آخرین مهلت درخواست 15ژانویه)
شروع ترم زمستانی: 15اکتبر (آخرین مهلت درخواست 15جولای)
تاریخ شروع ترم برای بسیاری از رشته ها و دانشگاه ها میتواند متفاوت باشد.
مقطع دکترا
برای دریافت مدرک دکترا، معمولاً دانشجو در رشته و موضوعی خاص به تحقیق می پردازد و نتایج علمی به دست آمده ی جدید را تنظیم و به شکل رساله دکترا Dissertation ارائه می دهد. پس از آن دانشجوی مقطع دکترا، به دفاع از رساله ی خود پرداخته و پس از گذراندن موفّقیّت آمیزآزمون های شفاهی، مدرک دکترا را در رشته ی مورد نظر دریافت می کند. گذراندن دوره ی دکترا و گرفتن مدرک دکترا تنها در دانشگاه امکانپذیر است. شرط اساسی برای آغاز تحصیل در مقطع دکترا معمولاً داشتن میانگین نمرات بالا در مقطع تحصیلی پیشین است. به پایان رساندن رساله ی دکترا معمولاً چهار سال به طول می انجامد. یک پرفسور و استاد دانشگاه نقش استاد راهنمای دانشجوی را برعهده میگیرد و مسئول راهنمایی دانشجوی دکترا در طول تحصیل است.
شرایط اخذ پذیرش دکترا
شرايط عمومی:
• اتمام مقاطع M.A و يا M.Sc با نمرات بالا
• تسلط به زبان انگليسی يا آلمانی، منوط به رشته و موضوع دکترا
• پيشنهاد طرح پايان نامه Proposal
• اخذ تأییدیه از یک استاد راهنما
در حال حاضر، متداول ترین راه گذراندن دوره دکترا روش سنتی آن می باشد که البته تدریجاً روش های دیگری هم به آن اضافه می شود.
دانشجویی که برای دوره دکترا برنامه ریزی می کند، باید با استادی از دانشگاه های آلمان که در رشته مورد نظر به عنوان متخصص شناخته می شود، ارتباط برقرار کند. البته یافتن استاد راهنما کار ساده ای نیست، چرا که اساتید اغلب از میان شمار زیاد درخواست های رسیده، ترجیحاً دانشجویی را انتخاب می کنند که از دوره های قبل می شناسند .با این وجود ارسال در خواست همراه با یک طرح پايان نامه خوب، به موفقیت شما خواهد انجامید. چنان چه در این رابطه امکان ایجاد ارتباط از طرف دانشگاه محل تحصیل در ایران با آلمان وجود دارد، حتماً از این موقعیت استفاده کنید .
دوره دکترا 3 الی 4 سال بوده و در مجموع بستگی به ميزان فعاليت دانشجو دارد. دوره به زبان آلمانی و یا انگلیسی برگزار می شود. به تازگی به ویژه در رشته های علوم طبیيعی و مهندسی بیشتر طرح ها و ارائه پايان نامه به زبان انگليسی صورت می گیرد. اين موضوع بايد با استاد راهنما مطرح و حل شود.

تنظيم تقاضانامه برای استاد راهنما
عموماً اساتيد تقاضانامه های متعددی از دانشجويان دوره دکترا جهت نظارت و راهنمائی شان برای پايان نامه دريافت مي کنند. از اين رو مي بايست در تقاضانامه ی تنظيم شده، علت انتخاب اين استاد و موضوع مورد نظر گويا و روشن باشد. دانشجويان موضوع خود را مستقلاً انتخاب کرده، پس از بررس و گفتگو با استاد راهنما ميتوانند محتوای موضوع را تکميل کرده يا تغ يير دهند. لطفا دقت داشته باشید که برای برقراری ارتباط با یک استاد شرط لازم این است که این استاد نه تنها در رشته ی تحصیلی شما بلکه مخصوصا در حیطه موضوع رساله شما دارای فعالیت علمی باشد.
بنابراين تنظيم اولين تقاضانامه بايد به گونه ای باشد که استاد راهنما از توانمندی علمیِ دانشجو و هدفمندیِ وی در حيطه موضوع انتخابی اطمينان حاصل کرده، استنباط او بر اين باشد که همکاری او با دانشجو برای خود او نيز بی بهره نيست.

 

کلیه حقوق این سایت متعلق به موسسه شمیم دانش آفرینان پارس می باشد. - نقشه سایت
طراحی سایت و سئو توسط بهار آرام
Top